Gaštanovo-vanilkové penové kocky

Pomerne často dostávame gaštanové pyré. Veľakrát sa mi nakopilo, až som ho musela dávať zamraziť, lebo som nevedela čo s ním. Tento recept pôvodne vznikol pretvorením jedného iného a výsledok stojí za to. Budeme potrebovať: Na cesto: 6 vajec 4,5 PL hladkej múky 1,5 PL kakaového prášku 2 KL vanilkovej arómy 6 PL cukru 1/2 balenie prášku

Čítať viac

Citróny naložené v soli

Nakladané citróny, je je niečo, čo pochádza zo stredomorskej kuchyne, no verím, že to oceníte aj vy. Tí, ktorí si nemôžu dovoliť drahé dovolenky pri mori, či ochutnávanie tradičnej kuchyne tej ktorej krajiny, tí si môžu túto chuťovku pripraviť aj doma. Základom je kúpiť naozaj kvalitné citróny najlepšie v bio kvalite. Ak milujete šaláty, lahodné

Čítať viac

Najlepšie kysnuté cesto

Vždy, keď idem robiť kysnuté cesto, snažím sa svoj overený recept niečím ozvláštniť a ešte ho tak trochu vylepšiť. V jednu peknú nedeľu som však narazila na tento recept, o ktorý by som sa s vami rada podelila. Výsledkom boli nadýchané, jemné a neuveriteľne lahodné buchtičky, ktoré si môžete naplniť džemom podľa vlastnej chuti. Ja

Čítať viac

Marináda na mäso

Pomaly ale isto sa nám blíži obdobie grilovačiek, piknikov a osláv, ktoré sa konajú vonku, na čerstvom vzduchu. Na Slovensku všetci grilujeme prevažne v lete, alebo na jar keď sa dostatočne oteplí. V kaukazských krajinách sa však napríklad taký kebab konzumuje v akomkoľvek ročnom odbodbí. Je tradičným pokrmom, na ktorý má každá rodina svoj vlastný

Čítať viac

Pečené guľky z tvarohového cesta

Tvarohové koláčiky sú zázrak z maminých rúk, ktorý poznáme hádam všetci. Ak aj náhodou nie od mamy, tak prinajmenšom od babičky celkom určite. Prečo by sme mali za ženami z rodiny zaostávať? Aj my predsa dokážeme upiecť fantastické tvarohové koláčiky, ktorými môžeme naše predchodkyne hádam aj predbehnúť! Budeme potrebovať: 250 g jemného tvarohu 2 vajcia 150 g

Čítať viac

Cigánska na kastróle

Milovníci cigánskej pozor! Máme pre vás dobrotku, ktorú ste ešte nejedli. Takýto jednoduchý a vynikajúci variant cigánskej si môžete doma pripraviť bez menšej roboty. Jednoducho ju dajte piecť aj so zemiakmi v pekáči. Tzv. Cigánsku v kastróle si zamiluje každý gurmán. Na cigánsku budeme potrebovať: 1,5kg bravčového mäsa 60ml svetlého piva 100ml slnečnicového oleja gyros korenie 1 PL

Čítať viac

Kuracie nugetky

Keď pripravujeme mäso, najmä keď ho vyprážame, chceme, aby bolo vo vnútri šťavnaté a na povrchu krásne chrumkavé. Niekedy sa to podarí viac, inokedy menej. Tento spôsob prípravy vyprážaných kuracích pŕs je tak úžasný, že ak ho vyskúšate, stane sa vaším obľúbeným receptom. Málo ingrediencií a takmer žiadny čas strávený v kuchyni. Sen každej ženy.

Čítať viac

Makovník a orechovník podľa starého račianskeho receptu

Na stránke Račianskeho Spolku sa objavil recept makovníka a orechovníka podľa starého račianskeho receptu a my sme neodolali. Richard Sučanský zbiera tradičné recepty od skúsených račianskych kuchárok a práve dva tieto recepty sú naozaj vzácne. A to konkrétne makovník a orechovník, ktorý by sa mal určite uchovať aj pre ďalšie ganerácie. Babkin maslový závin (Recept

Čítať viac

Najlepšia domáca kôprová omáčka

Kôpor. Niektorými oslavovaný, inými nenávidený. Tak či onak, táto rastlinka, ktorá ľudí od dávna rozdeľuje na dva tábory, je veľmi zdravá, voňavá a podľa nás aj chutná. No ako sa hovorí, proti gustu žiaden dišputát. Bez kôpru si nemožno predstaviť niektoré druhy rýb, mäsa, či šalátov. Vynikajúca je v omáčke, na ktorú máme mnohí nemilé spomienky najmä

Čítať viac

Domáci koláč s trojitou ovocnou plnkou

Keď príde čas na koláče je náročné rozhodnúť sa, akou plnkou ich naplniť. Nerozhodnosť je hlavnou príčinou, prečo vymýšľame stále nové a nové recepty a tie staré zakladáme do kuchárskej knižky. Máme pre vás niečo nové, netradičné a predsa jednoduché. Tento neobvyklý koláč z plnených taštičiek si obľúbi celá vaša rodina nielen pre jeho chuť, ale aj pre jeho

Čítať viac
x