Najlepšie piškótové cesto

Piškótové cesto. Najpoužívanejšie cesto pri pečení a majstrovaní koláčov. Napriek tomu nie je piškóta ako piškóta. Nie každý ju vie pripraviť tak, aby aj vyzerala, aj chutila. A najmä – aby nebola zadrhnutá. Príprava dobrého piškótového cesta si vyžaduje zručnosť a pracovitosť. My vám prinášame tri fantastické recepty na chutné, vysoké a jemné piškótové cesto. Vhodné tak na torty,

Čítať viac

Ochutené maslá

Či už túžite po nových chutiach na sendvičoch, zelenine, zemiakoch alebo mäse, určite by ste mali siahnuť po ochutenom masle. Práve obyčajné maslo s prídavkom bylín, korenín ba dokonca aj zeleniny, môže byť dokonale uskladnené v mrazničke či chladničke. Jeho príprava je, okrem toho, veľmi jednoduchá. Stačí nechať zmäknúť maslo pri izbovej teplote a primiešať prísady podľa chuti.

Čítať viac

Čokoládový krémeš

Krémeše sa už dnes pripravujú na mnoho spôsobov a jedným z tých lepších je ich čokoládová variácia. Chutia rovnako a predsa inak. Čokoládové krémeše by ste si rozhodne nemali nechať ujsť, ak aspoň trošku radi maškrtíte. Ich príprava je mimoriadne jednoduchá a aj pomerne rýchla. Ak potrebujete deň vopred pripraviť naozaj chutný zákusok, tento je tou správnou voľbou!

Čítať viac

Príloha k hlavným jedlám

Pamätám si, že ako malá som vždy ohŕňala nos nad touto zeleninou. Dnes ju však často používam do polievok alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa. Ružičkový kel, keď hral rolu prílohy, som väčšinou zvykla podusiť nad parou alebo povariť. Až kým som nenašla tento recept a neobľúbila si tento nový typ pečenej prílohy. Na prílohu budeme

Čítať viac

Tiramisu rezy

Jedinečný zákusok si často predstavujeme ako taký, ktorý nám naservírujú v cukrárni a je upečený rukou absolútneho profesionála. Omyl! Naozaj dokonalý zákusok si môžete pripraviť aj doma a nebude to ani dlho trvať. Tieto fantastické kávové trufflé rezy si obľúbi každý maškrtník. Budete potrebovať: Na cesto 300g práškového cukru 4 vajcia 6 PL medu 100g horkej čokolády 400g

Čítať viac

Kuracie na citrónoch a medových jablkách

Netradičná kombinácia exotických citrusov a domácich jabĺk s kuracím mäsom môže vyčarovať v ústach hotové nebíčko. Ako vieme, hydina a ovocie k sebe dokonale pasujú. No väčšinou ich skúšame len v „istých“ kombináciách, teda buď s jablkami a hruškami, alebo s citrusmi, grepmi či pomarančmi. Vyskúšajte však toto všetko dať dokopy a nebudete sa vedieť dojesť. Budete potrebovať: 2 kuracie prsia 1 citrón

Čítať viac

Falošný marcipán

Ešte pred desiatimi rokmi zdobili torty len vyučení cukrári. Obdivovali sme dokonalé tvary, obrazce, čipky či modelované kvety, ktoré dokázali na svojich sladkostiach vykúzliť. Dnes je však všetko inak a doba so sebou prináša množstvo vymožeností, ktoré pomáhajú pripraviť sladké umelecké diela aj neškoleným ženám. Aj cukrárske odvetvie podlieha módnym trendom a v súčasnosti cukrári používajú vo veľkom

Čítať viac

Medovo-orechové rezy

Medový zákusok má mnoho podôb, no takýto fantastický medový rez v kombinácii s chutnými orechmi ste ešte nemali! U nás je rodinnou tradíciou a zvyknem ho pripravovať nie len počas Vianoc ale aj pred sviatkami. Cesto je veľmi jemné a mäkučké a krém lahodný a nie presladený. Fantastické spojenie chutí, ktoré padne vhod každému milovníkovi

Čítať viac

Domáci maďarský chlieb

Milujete maďarský chlieb, ktorý ľudovo nazývame aj vatový pre jeho štruktúru? Tak potom si ho pripravte aj doma a neplaťte zaň veľa peňazí v potravinách a pekárňach. Takýchto chlebík nie je vôbec náročný a zvládne ho každá šikovnejšia gazdinka. Na domáci maďarský chlieb budete potrebovať: 500g polohrubej múky 1 ČL kryštálového cukru 1 ČL soli 260ml vlažnej vody 7g

Čítať viac

Plnené vianočné oriešky

Krehké oriešky s lahodným krémom neodmysliteľne patria k Vianociam. S orieškovým či nutelovým krémom, plnené džemom a máčané v čokoláde? Každá z nás má overený recept, ako túto sladkú pochúťku pripraviť. Občas však nezaškodí skúsiť aj iný recept, ktorý oživí tradičné vianočné pečenie. Čo poviete na kakaové oriešky s chutným mandľovým krémom?  Receptov na tradičné

Čítať viac
x