Tranšírovanie

Pojem tranšírovanie pochádza z francúzskeho slova trancher, ktoré znamená rozrezať. Tranšírovanie je technika rezania, vykosťovania a porciovania surového alebo tepelne spracovaného mäsa pred zrakmi divákov. Úloha tranšírovania je vyvolať chuť do jedla.

Tranšírovanie má svoje pevné zásady

Tranšírovanie je zážitok pre chuťové poháriky aj pre vaše oči. Vidieť ho môžete v luxusnejších reštauráciách, keď tranšér prinesie na tranšírovacom vozíku pred hostí mäso na tranšírovanie. Tranšíruje sa hydina, ryby, divina, bravčové mäso alebo akékoľvek iné mäso s kosťou. Tranšér sa počas tranšírovania mäsa zásadne nedotýka rukami a používa špeciálne náradie. Mäso sa po odkrojení presúva na predhriatu misu, dochutí a servíruje hosťom.

x