Netradičná pečená šunka na medovo horčicovej omáčke

Ak vás jedlo, ktoré sa podáva každoročne počas sviatkov jari omrzelo, vyskúšajte niečo nové. Zdravými variantmi veľkonočných jedál sa to len tak hemží. Aj šunka môže byť pripravená zdravo a navyše s fantastickou omáčkou. ČI už sú Vianoce, Veľká noc, alebo bežný rok, pečená šunka nikdy nie je zlá. No čo ak nás nenapadá, ako ju pripraviť?

Čítať viac

Zapečené cestoviny so syrom a šunkou

Najuniverzálnejším a zároveň najchutnejším jedlom sú zapečené cestoviny. Môžete ich pripraviť s akoukoľvek omáčkou, vždy chutia výborne a chrumkavá syrová kôrka im dodá tú správnu chuť. Tentoraz sme vám priniesli recept na netradičné zapečené špagety. Keď uvidíte postup a výsledný efekt, určite ich budete chcieť vyskúšať aj vy. Výdatné jedlo, ktoré nikomu neuškodí, zato ulahodí vašim hladným očiam. Tento

Čítať viac

Pesto zo sušených paradajok

Budeme potrebovať: sušené paradajky v oleji cesnak vlašské orechy soľ a korenie Postup: Pripravíme si sušené paradajky v oleji (aj s olejom), malý strúčik cesnaku, trochu vlašských orechov, soľ a korenie. Zmes znovu mixujeme, až kým nám nevznikne požadovaná konzistencia. Toto pesto je skvelé, ak chcete vymyslieť napríklad niečo nové na chuťovky pre návštevu. Ak vás už nebavia

Čítať viac

Brokolicové pesto

Najlepšie je samozrejme z čerstvej brokolice. Ak však v obchodoch čerstvú nenájdete, dá sa pripraviť aj z mrazenej. Brokolicové hlavičky si pripravíme na pare, poprípade ich necháme dve minútky v horúcej vode. Nepotrebujeme, aby bola brokolica uvarená, skôr aby bola chrumkavá. Na brokolicové pesto budeme potrebovať: brokolicu dva strúčiky cesnaku šťavu z citróna 3 lyžice olivového oleja trochu pomletých orieškov

Čítať viac

Bazalkové pesto

Bazalku v črepníku kúpite už kdekoľvek a naozaj to stojí za to už len kvôli tomu, že prevonia váš domov. V lete ju pestujem na balkóne, pričom dávam pozor, aby na ňu nesvietilo priame slnko. Ak máte bylinkovú záhradku, určite odporúčam zasadiť. Na bazalkové pesto budete potrebovať: 2 strúčiky olúpaného cesnaku 2 hrnčeky bazalkových lístkov ½ hrnčeka pomletých

Čítať viac

Avokádové pesto

Ak k avokádu pridáte parmezán alebo iný syr, napríklad kozí, bude mať až hodvábnu konzistenciu a dodáte pestu skvelú originálnu chuť. Pesto môžete pridať k cestovinám, do rizota, natrieť ho na bagetku alebo použiť ako zdravú verziu majonézy do vašich obľúbených sendvičov. Budete potrebovať: 1 zväzok bazalky 2 zrelé avokáda 1/2 hrnčeka mletých orechov (vlašské,

Čítať viac

Famózne pizzové rolky so salámou a feferónmi

Milovníci pizze zbystrite pozornosť. Máme tu niečo, čím vás určite potešíme. Jednoduché pizzové rolky, ktoré poslúžia aj ako chutná večera a zároveň dokážu plnohodnotne nahradiť obložené chlebíčky, keď k vám príde návšteva. Jednohubky, či chrumkavá večera, tieto pizzové rolky vám zachutia, až sa budete oblizovať. Nebudete k tomu potrebovať nič extra. Len dobrú náladu, trpezlivosť a veľa dobrého korenia.

Čítať viac

Rizoto s mäsom

Čo dnes na obed? To som sa opýtala detí a oni zahlásili, že rizoto. Poďme si teda povedať základný recept na rizoto „po slovensky“. Dobrú chuť! Na rizoto s mäsom budeme potrebovať: 150 gramov bravčového mäsa 1 cibuľa 5 strúčikov cesnaku 1 lyžica bravčovej masti 300 gramov ryže trochu zeleninovej zmesi (mrazenej) korenie a soľ

Čítať viac

Mäso v lístkovom ceste

Bravčovina so zemiakmi. Klasika, ktorá nikdy nesklame. Alebo predsa? Dobrá kamarátka sa mi posťažovala, že jej manžel prevracia oči nad touto klasickou rýchlou večerou, ktorú mu pripravuje vždy raz do týždňa. Preto sa pokúsila o niečo nové a predsa veľmi podobné, a stretlo sa to s obrovským úspechom! Mäsko v lístkovom ceste je ako nebíčko v papuľke, najmä ak

Čítať viac
x