Originálne pudingové pusinky

Šľahačkové profiteroles sú tou najlepšou sladkou jednohubkou na svete. V tomto jednom sa zhodnú všetci milovníci šľahačkových dobrôt a my nie sme výnimkou. V dnešnej dobe sa, ako všetko ostatné, dajú kúpiť hotové v obchode, no prečo jesť polotovary plné éčok a konzervantov, keď si túto dobrotu môžeme pripraviť vlastnoručne? A navyše čerstvú! Profiteroles vznikli v Amerike a dodnes sa tešia veľkej obľube

Čítať viac

Šťavnatý makovo čerešňový koláč

Tento koláč sa v našej rodine traduje už niekoľko generácií. Jeho výnimočnosť však spočíva v jednej ingrediencii, ktorá je na pohľad celkom obyčajná. Lahodné makové cesto, ktoré sa rozpadá na jazyku v tomto prípade dopĺňa pudingová plnka s višňami. Puding však v tomto koláčiku nevidíte. Ten, kto ho bude jesť a nebude vedieť, ako sa pripravoval, nebude mať o pudingu ani zdanie.

Čítať viac

Nepečená pomarančová torta

Postup: 600g kyslej smotany 250g sušienok 20g želatíny 1 balíček oranžovej želatíny 3 pomaranče 130g cukru 1 balíček vanilkového cukru Potrebujeme: Želatínu si zalejeme horúcou vodou a necháme, nech zväčší svoj objem. Necháme vychladnúť. Nadrobíme si sušienky na menšie kúsky. Pomaranče očistíme a takisto nakrájame na kocky, alebo na mesiačiky. Odložíme nabok. V mise zatiaľ zmiešame kyslú smotanu,

Čítať viac

„Sušená“ torta

Potrebujeme: 2 balíčky sladkých sušienok 250g jemného tvarohu ½ šálky kyslej smotany 3-4 PL práškového cukru 100g masla ľubovoľné sušené ovocie Postup: V mise si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, sušené ovocie a práškový cukor. Pridáme zmäknuté maslo a dôkladne, no opatrne premiešame. Zmes si rozdelíme tak, aby nám z nej vyšli približne 4 alebo 5 vrstiev v tortovej forme.

Čítať viac

Nepečená torta „Mozaika“

Potrebujeme: 500g kyslej smotany 300g broskýň, jahôd, malín, hrozna, alebo iného ovocia podľa vašej chuti 100g sladkých sušienok 100g kryštálového cukru 2-3 balíčky ľubovoľných želé cukríkov 10g čírej želatíny 50ml horúcej vody 1 balíček vanilkového cukru Postup: V miske si zmiešame rôzne druhy ovocia. Môžeme použiť aj zavárané ovocie, no musí dobre odkvapkať od šťavy. Väčšie

Čítať viac

Nepečená, hroznová torta

Potrebujeme: 700g kyslej smotany 300g sušienok sušené ovocie podľa chuti (hrozienka, marhule, brusnice,…) 1 mliečna čokoláda 25g čírej želatíny 1 balíček zelenej želatíny 1 PL cukru 150ml horúcej vody čerstvé hrozno 1 balíček vanilkového cukru Postup: Číru želatínu zalejeme horúcou vodou a počkáme kým zväčší svoj objem. Medzitým si rozdrvíme sušienky. V inej miske si zmiešame smotanu

Čítať viac

Nepečená tvarohová torta

Potrebujeme: 450g jemného tvarohu 450g kyslej smotany ½ šálky mlieka 20g želatíny ½ šálky kryštálového cukru 2PL kakaa 1 balíček vanilkového cukru Postup: Želatínu zalejeme horúcim mliekom a počkáme, kým zmes zväčší svoj objem. Medzitým si pripravíme tvarohovú časť torty. Zmiešame smotanu a tvaroh, cukor, vanilkový cukor a pridáme želatínu. Všetko dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme

Čítať viac

Domáci wrap s pita chlebom

Stáva sa vám, že prichádzate do potravín s vyprázdnenou hlavou a neviete čo kúpiť? Bežte po pita chlieb. Chutnú večeru ocení celá vaša rodina a nebude vás stáť veľa. Keďže pita chlieb ste kúpili hotový, zaoberať sa budete už len plnkou, ktorá je extrémne jednoduchá. Potom stačí už len zapnúť rúru a dobrota je na svete. Pri príprave plnky

Čítať viac

Univerzálny lahodný krém do zákuskov a tort

Nájsť univerzálny krém, ktorý by sme mohli pripravovať do všetkých tort a zákuskov, nie je jednoduché. Navyše ak to má byť krém, ktorý sa bude dať dochutiť prísadami, ktoré sa nám ku konkrétnemu cestu hodia. My však taký máme. Už nikdy nebudete musieť hľadať iné krémy a trápiť sa s ich zložitou prípravou. Dva východiskové krémy Mliečny krém

Čítať viac

Dusené bravčové so zeleninou v sladkokyslej omáčke

Na tento recept budete potrebovať: 1 plechovku ananásovej konzervy (plátky) 450 g zeleniny na kocky (mrkva, cibuľa, zeler) 2 PL sójovej omáčky 2 PL cukru 100 ml paradajkového pretlaku 1 PL škrobu (kukuričný, alebo zemiakový) 500-700 g bravčového mäsa pokrájaného na kocky soľ a korenie od chuti Postup: Mäso poduste alebo orestujte na panvici a nechajte vychladnúť.

Čítať viac
x