Empanada

Empanadas sú plnené taštičkycesta, ktoré sa pečú alebo vysmážajú v oleji. Empanadas pochádzajú zo španielskej Galície a rozšírené sú v južnej Európe, Latinskej Amerike a na Filipínach.

Perfektné občerstvenie na párty

Príprava empanadas začína výrobou cesta, ktoré sa odporúča nechať najprv odležať. Druhým krokom je voľba náplne. Originálna náplň z Galície pozostáva z tuniaka, paradajok, cesnaku, cibule, papriky a olív. Obľúbenou náplňou sú aj morské plody. Argentínske empanadas bývajú plnené hovädzím mäsom a empanadas z Filipín mäsom, zemiakmi a hrozienkami. Na Sicílii prevládajú taštičky s mäsom, orechmi, čokoládou a škoricou. Hotové empanadas majú trojuholníkový tvar a okraj zatočený dovnútra.  

x