Medium Rare

Výraz medium rare sa spája s prípravou steakov z hovädzieho alebo teľacieho mäsa. Po slovensky mierne prepečený steak, nájdete na stupnici prepečenia mäsa medzi rare (mierne opečený) a medium (stredne prepečený). Medium rare steak je z vonkajšej strany chrumkavý a vo vnútri je mäso mäkké, šťavnaté a zo 50% červené. Medium rare patrí k najobľúbenejšiemu spôsobu prípravy steakov.

Ako steak medium rare pripraviť

Správna teplota medium rare steaku je 54 až 57 stupňov Celzia. Pri tejto teplote sa proteíny v mäse začnú rozpadať, nie však úplne. Výsledkom je steak, ktorý sa ľahko prežúva a lahodne chutí. Odborníci odporúčajú steak s hrúbkou 22 milimetrov piecť pri želanej teplote 3-4 minúty z každej strany. Steak je hotový pri teplote 54 stupňov, teplotu 57 dosiahne počas odležania.

x