Margotkový koláč

Väčšina z nás rada využíva zaužívané recepty, ktoré máme už niekoľkokrát vyskúšané. Nikdy však nie je na škodu urobiť niečo nové, čo ste predtým nevarili či nepiekli. Pri koláčoch to platí dvojnásobne. Margotkový koláč je netypický dezert, na ktorom si však pochutia všetci milovníci známej cukrovinky. Recept sme našli na sociálnych sieťach. Na margotkový koláč

Čítať viac

Najlepšie oškvarkové pagáče

Ak sa niečo pokladá za skutočnú klasiku, tak sú to jednoznačne oškvarkové pagáče. Sú perfektným riešením, keď máte chuť na niečo malé a hodia sa na stôl úplne kedykoľvek. Na najlepšie oškvarkové pagáče potrebujeme 250 gramov mletých oškvarkov 150 gramov mlieka 1 kilogram hladkej múky 2 vajíčka 1 PL kyslej smotany 1 PL masti 1

Čítať viac

Kura na kapuste

Kura na obed je už akási klasika, ktorú oceníme nielen v nedeľu. Avšak, niekedy už máme jednoduchých pečených kuracích stehien dosť, a preto chceme vyskúšať aj niečo iné, nejakú obmenu, ktorú oceníme. Jedli ste už niekedy kura na kyslej kapuste? Tento recept sme našli na sociálnych sieťach. Na kura na kapuste budeme potrebovať kuracie stehná

Čítať viac

Soté v syrovej omáčke

Poznáte to, nestíhate a potrebujete navariť niečo rýchle, ale zároveň chutné. Vtedy vám určite napadne najjednoduchšia možnosť, a tou je soté. Avšak, ktorá omáčka je lepšia, keď nie syrová? Na soté v syrovej omáčke budeme potrebovať kuracie prsia cibuľu cesnak olej soľ korenie mletú sladkú papriku vývar syr v črievku Soté v syrovej omáčke si

Čítať viac

Chalva

Ochutnali ste už niekedy tradičnú chalvu? Tento chutný dezert je typický v Rusku, Bulharsku, Poľsku, ale pôvodom pochádza až z Indie. Určite vás potešíme tým, keď vám povieme, že si ho môžete jednoducho pripraviť aj doma. Na chalvu potrebujeme hrnček očistených slnečnicových semiačok 20 gramov nasekaných orechov (najlepšie vlašských) pol hrnčeka medu 90 gramov horkej

Čítať viac

Bravčová panenka so slaninou

Urobiť dobrú bravčovú panenku tak, aby nebola vysušená, ale pekne šťavnatá, no zároveň správne prepečená, je hotové umenie. Často sa na nej potknú aj tí najlepší kuchári. Mnohí sa ale zhodnú na tom, že najlepšia je jednoznačne so slaninou. Na bravčovú panenku so slaninou potrebujeme bravčovú panenku plátky slaniny olej soľ korenie Bravčovú panenku so

Čítať viac

Cestovinový šalát so šunkou

Cestovinové šaláty sú veľmi obľúbené či už na obed, alebo na večeru. Je to skvelý typ, keď neviete, čo uvariť a doma toho zase tak veľa nemáte. Môžete do neho dať prakticky čokoľvek, no najlepší je ten so šunkou. Na cestovinový šalát so šunkou budeme potrebovať cestoviny 1 konzerva kukurice 1 konzerva hráška a mrkvy

Čítať viac

Rezne na netradičný spôsob

Existuje niekto, kto by nemal rád rezne? Na internete, ale aj v rôznych kuchárskych knihách nájdete veľmi veľa tipov, ktoré môžete vyskúšať. Tieto, ktoré sa ľudovo nazývali aj „cigánske“, ste však možno ešte nevyskúšali. Na rezne budeme potrebovať vykostené kuracie stehná soľ 4 vajcia kečup horčica vegeta sladká mletá paprika majoránka rasca 2 PL zemiakového

Čítať viac

Mrkvové šatôčky

Chutné mrkvové šatôčky sú niečo, čo oceníte v ktorýkoľvek deň, keď budete mať chuť na niečo sladké. Je dobré ich mať po ruke, pretože si na nich pochutí skutočne každý. Na mrkvové šatôčky budeme potrebovať 300 gramov polohrubej múky 200 gramov masla 200 gramov strúhanej mrkvy polovica prášku do pečiva soľ slivkový lekvár práškový cukor

Čítať viac

Bolonské špagety

Existuje len málo ľudí, ktorí by si nepochutnali na pravých talianskych bolonských špagetách. Hoci sa nájde množstvo šikovných kuchárov, ktorí ich pripravujú podľa tradičného receptu, my máme pre vás niečo jednoduchšie, aby ste si ich doma zvládli urobiť kedykoľvek. Na bolonské špagety budeme potrebovať 500 gramov mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia) špagety paradajkový pretlak

Čítať viac
x