Najlepší mokrý čokoládový koláč

(5 / 5)

Tento koláč môžete poznať aj pod názvom „crazy cake“ a teda bláznivý koláč. Je to najmä preto, že ochutnať ho je ozajstný zážitok pre všetkých milovníkov čokolády. Recept pochádza z 30 rokov minulého storočia a po rokoch má naozaj dokonalú receptúru. Ak máte chuť na bohatú dávku čokolády, vláčne no mokré cesto, potom je tento recept ideál. 

Budeme potrebovať:

2 hrnčeky polohrubej múky

11/4 hrnčeka cukru

11/4 hrnčeka vody

1/2 hrnčeka oleja

1/3 hrnčeka kakaa

1 PL jablčného octu

1 PL instantnej kávy

1 ČL vanilkového extraktu

1 prášok do pečiva

štipka soli

poleva podľa nášho receptu

Postup:

Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Plech alebo formu si vymastíme maslom, prípadne ju vyložíme papierom na pečenie. Vo veľkej miske si zmiešame múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ. Následne pridávame po častiach vodu, olej, jablkový ocot a kávu s vanilkou. Miešame mixérom na nízkych otáčkach. Cesto vylejeme do formy a pečieme ho asi 25 minút. To, či je cesto upečené zistíme jednoducho pomocou dreveného špáradla alebo kovovej ihlice.

Kým sa nám koláč pečie, pripravíme si polevu podľa receptu, ktorý je uvedený pri našich surovinách. Keď nám koláč vychladne, potrieme ho čokoládovou polevou a môžeme ho nechať vychladnúť v chladničke. Ak chcete, koláč v strede prerežte a vnútornú časť natrite džemom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x