Domáci segedín

Loading...
(0 / 5)

Máte radi maďarskú kuchyňu? Potom vám klasický domáci Segedín nemusíme predstavovať. Ak máte radšej pikantnejšie jedlá, pridajte čili. Ak však varíte pre rodinu, v ktorej sú deti, radšej s ním buďte opatrnejší. K tomu už len parená knedľa podľa babičkinho receptu a dokonalý obed je na stole.

Recept na knedľu

Dokonalá domáca knedľa od babičky
Dokonalá domáca knedľa od babičky
Prejsť na recept

Na Segedín budeme potrebovať:

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1/2 kg bravčového mäsa
  • soľ a korenie
  • červená mletá paprika
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • väčšia cibuľa
  • mletá rasca
  • čili paprička
  • kyslá smotana
  • trošku múky ak je potrebné

Postup:

  • Kyslú kapustu si prepláchneme, aby nebola príliš kyslá. Do väčšieho hrnca dáme trošku vody, kapustu a pod pokrievkou dusíme. Na panvici si na cibuľke a oleji opečieme nakrájané mäso.
  • Ku kapuste pridáme všetky potrebné koreniny a pretlačený cesnak s čili. Mäso taktiež dochutíme podľa potreby. Potom ho pridáme ku kapuste a premiešame. Dusíme asi 30 minút, podlejeme vodou ak je potrebné.
  • Na záver do hrnca vlejeme kyslú smotanu zahustenú s troškou múky. Ak netreba, múku nepoužívajte. Dovaríme ešte asi 10-15 minút a podávame s knedľou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x