Máte radi maďarskú kuchyňu? Potom vám klasický domáci Segedín nemusíme predstavovať. Ak máte radšej pikantnejšie jedlá, pridajte čili. Ak však varíte pre rodinu, v ktorej sú deti, radšej s ním buďte opatrnejší. K tomu už len parená knedľa podľa babičkinho receptu a dokonalý obed je na stole.
Recept na knedľu
Dokonalá domáca knedľa od babičky
Prejsť na recept
Na Segedín budeme potrebovať:
- 1 kg kyslej kapusty
- 1/2 kg bravčového mäsa
- soľ a korenie
- červená mletá paprika
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- väčšia cibuľa
- mletá rasca
- čili paprička
- kyslá smotana
- trošku múky ak je potrebné
Postup:
- Kyslú kapustu si prepláchneme, aby nebola príliš kyslá. Do väčšieho hrnca dáme trošku vody, kapustu a pod pokrievkou dusíme. Na panvici si na cibuľke a oleji opečieme nakrájané mäso.
- Ku kapuste pridáme všetky potrebné koreniny a pretlačený cesnak s čili. Mäso taktiež dochutíme podľa potreby. Potom ho pridáme ku kapuste a premiešame. Dusíme asi 30 minút, podlejeme vodou ak je potrebné.
- Na záver do hrnca vlejeme kyslú smotanu zahustenú s troškou múky. Ak netreba, múku nepoužívajte. Dovaríme ešte asi 10-15 minút a podávame s knedľou. Dobrú chuť.
Lucia M.