Cesnakové slimáky

Loading...
(3.6 / 5)

Vláčne cesto a na vrchu chrumkavé semienka. Kto ešte nepiekol cesnakové slimáky, prinášame recept, podľa ktorého sa vždy vydaria. Ak milujete cesnak rovnako ako my, na víkend máte o slanú dobrotu postarané.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veronika Cígerová (@veronika_suseda) on

Na cesnakové slimáky budeme potrebovať:

  • 1 kg hladkej múky
  • 0,5 litra mlieka
  • 1 kocka droždia
  • 2 PL cukru
  • 1 PL soli
  • 1 dcl oleja

Cesnaková plnka

  • 1 maslo
  • soľ
  • cca 10 strúčikov cesnaku
  • vajíčko na potretie
  • semienka

Postup:

  • Najskôr si z teplého mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme ho kysnúť asi 20 minút. Následne ho zmiešame zo zbytkom surovín a vypracujeme krásne kysnuté cesto. Necháme ho kysnúť, kým nezväčší dvojnásobne svoj objem, pokojne aj hodinku.
  • Cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Zmiešame ho s maslom a trošku plnku posolíme. Natrieme ju na cesto a zavinieme na roládu. Tú nakrájame na jednotlivé slimáky. Každý slimák potrieme maslom, posypeme semienkami a môžeme aj posoliť.
  • Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút, kým krásne nenarastú a nemajú zlatistý povrch. Kto chce, do plnky môže dať aj syr, šunku alebo bylinky. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x